Register     Login

 

За да можете да пишете във форумите , трябва да се регистрирате като потребител.  
Ако вече имате такъв можете да влезете от тук

Омегасофт Форум  

 
  ОмегаСофт Форум  ОмегаСофт  Омекс 2000  Заповед за освобождаване
Previous Previous
 
Next Next
New Post 5/28/2009 4:36 PM
User is offline Dobreva
41 posts
Редник


Заповед за освобождаване 

Здравейте -предварително моля да бъда извинена за въпросите , които ще задам , но за мен това е верния път за работа с програмата...... !

Имам следния проблем: Освобождавам от 12 май служителка , на която дължим обезщетение по чл.224 от КТ. Разпечатвам заповед за освобождаването и от "Кадри" , в която е посочено това обезщетение и заедно с това го добавям в меню "доплащания " на "Омекс -Кадри"- така ме посъветваха. Успоредно с това "Омекс-Заплати" е с текущ месец 04-2009 - а това доплащане, касаещо май -2009 -се отрази във ведомостите за април 2009. Въпросите ми са: 1.Къде правя грешка?2.Как да направя така, че това обезщетение, програмата да го помни за следващия месец на "Омекс-заплати" 05-2009? 3.Как да стане така ,че всеки път да мога да се върна в " Трудови договори", на конкретен напуснал служител и като отида на печат на "Заповед за освобождаване" , в нея да се виждат обезщетенията му?

 
New Post 5/28/2009 9:53 PM
User is offline tonny-omgsf
212 posts
Старшина
Re: Заповед за освобождаване 

Както добре знаете,/или може би не знаете/ Омекс Кадри и Омекс Заплати ползват обща база данни, т.е., когато нанасяте данни в Кадри, те се отразяват и в Заплати. Изключение правят отсъствия, касаещи следващ месец, както и служители назначени в следващ месец. Всички доплащания, които нанасяте, било като сума, дни или часове, се отразяват автоматично в Заплати. Омекс няма как да знае, че тези доплащания касаят следващ месец. Вариантите са два:

  1. Доплащанията/обезщетенията/, да се нанасят в Омекс Кадри след като е направено месечно приключване в модул Заплати, т.е., месецът е изравнен.
  2. Да не ги отразявате в доплащания, а когато генерирате заповед за освобождаване, да ги изписвате ръчно на момента /когато касаят следваш месец, различен от текущият в Омекс Заплати/, все пак заповедите се разпечатват поне в два екзепляра и остават като официален документ.
  3. Няма как да виждате обезщетенията, във всеки един момент, тъй като това са начисления, които след приключване на месеца, изчезват. Като вариант, за това, да останат в базата, като данни за сведение, бих Ви предложила, да ползвате допълнителните полета, примерно Коментар 1, 2 или 3, където може да изпишете всякакъв текст, /примерно обезщ. Чл.224 за 2009г ---5 дни/ и това остава в базата данни. Също така дните по обезщетението по чл.224, се записват автоматично в екран Отпуски – Суматори по отсъствия, за съответната година, на реда Изплатени, така че остава информация, точно за това обезщетение.

 
Previous Previous
 
Next Next
  ОмегаСофт Форум  ОмегаСофт  Омекс 2000  Заповед за освобождаване
Copyright 2007 OmegaSoft Ltd.